Wat betekent deelname voor u als ondernemer?

In 2023 reikt de Stichting OndernemersPrijs Haaglanden twee prijzen uit. De OndernemersPrijs Haaglanden voor een succesvolle ondernemer die minimaal drie jaar onderneemt en de Young Entrepreneur prijs voor ondernemers tot 35 jaar en die maximaal drie jaar ondernemen.

Stap 1: Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor de OndernemersPrijs Haaglanden of de Young Entrepreneur prijs dan kunt u op onze website het aanmeldingsformulier invullen. Hiervoor gaat u naar de pagina: aanmelden.

Aanmelden voor deze prijzen kan tot en met 10 juni 2023.

Reglement
Alle aanmeldingen worden eerst getoetst aan de voorwaarden die in het wedstrijdreglement van de OPH zijn vastgelegd.

Wedstrijdreglement OndernemersPrijs Haaglanden

Nominaties
De aanmeldingen worden beoordeeld door een selectiecommissie waarin bedrijfskundige specialisten zitten. De uitkomsten worden vertaald in een aantal genomineerden. De nominaties worden op 1 juli 2023 bekend gemaakt waarbij een oorkonde hoort en natuurlijk de nodige publiciteit. De genomineerden gaan door naar de halve finale.

Alle halve finalisten krijgen op maandag 28 augustus van E&Y een pitchcursus. Zo kunnen zij zich goed voorbereiden op de halve finale.

Stap 2: Halve finale

Tijdens de halve finale zullen de genomineerden zich via een korte pitch presenteren aan de jury. Uit deze halve finalisten kiest de jury op 7 september 2023 drie finalisten voor de OndernemersPrijs en drie finalisten voor de Young Entrepreneur Prijs die gaan deelnemen aan de finale. Daarbij kijkt de jury naar de volgende aspecten:

  • Ondernemersvisie, -talenten, -vaardigheden
  • Financiële gezondheid
  • Onderneming in balans
  • HRM en maatschappelijkheid verantwoord ondernemen
  • Juridische huishouding
  • Economisch belang voor de regio

Stap 3: Bedrijfsbezoek

Als u een van de finalisten bent, brengt een afvaardiging van de jury een bezoek aan uw bedrijf. De jury kan zich dan een realistisch beeld vormen van het reilen en zeilen van u als ondernemer en uw onderneming. Tijdens dit bezoek wordt ook een professioneel bedrijfsvideo gemaakt die getoond zal worden tijdens de finale. 

Stap 4: Finale

Tijdens de finale staan de finalisten in de schijnwerpers. Als u finalist bent moet u aanwezig zijn en krijgt u de gelegenheid om via een vraaggesprek u zelf en uw onderneming positief voor het voetlicht te brengen. Daarbij ondersteunen wij u met een videoproductie over u en uw onderneming.

Uitreiking
Na de presentatie van de finalisten wordt de winnaar bekend gemaakt. De prijs wordt op een feestelijke wijze uitgereikt en is er volop ruimte om te netwerken.

winnaars.jpg
Winnaars
overdeprijs.jpg
Over ons
terugblik.jpg
Terugblik
nieuws.jpg
Nieuws